Manuele therapie

Manuele therapie is het, door middel van handelingen van uw therapeut, verlichten van blokkages of een verminderde mobiliteit van gewrichten. Dit leidt dan vaak mee tot het ontspannen van de omliggende spieren. Als manueel therapeut is een vergevorderde kennis nodig van de normale en complexe bewegingen die een gewricht maakt. Wanneer deze verstoord is, kan dit leiden tot klachten. Door deze normale bewegingen terug in het gewricht te brengen wordt de bron van het probleem opgelost en verdwijnt de klacht.
Om deze therapie doelgericht en individueel aangepast toe te passen wordt een uitgebreide diagnosestelling gebruikt. Dit bestaat zowel uit een mondeling gedeelte als een lichamelijk onderzoek.
Manuele therapie in enge zin wordt het vaakst gebruikt bij acute klachten. Hierdoor is de behandelduur vaak korter dan bij klassieke therapie. Zo hebt u dus een snellere genezing met minder behandelingen.
Sinds enkele jaren kent Manuele therapie een evolutie, waarbij Manuele therapie in ruime zin een steeds belangrijker deel begint uit te maken. Hierbij help ik u als Manueel Therapeut niet enkel van uw klacht af maar begeleid ik u in de psychosociale aspecten die een chronische of langdurige klacht met zich meebrengen.